Sauna tehostaa liikunnan vaikutuksia

Tohtori Rhonda Perciavalle Patrick toimii Salk Institutessa biotieteiden tutkijana. Hän on suositun www.foundmyfitness.com - terveyssivuston perustaja ja uskoo säännöllisen saunomisen tuomiin etuihin.

Rhonda Perciavalle Patrick on käsitellyt saunomista useissa artikkeleissaan ja videoissaan, joissa hän selittää tarkasti, mitä hyötyä on saunomisen yhdistämisestä liikuntaan. Tässä esimerkkejä saunomisen terveysvaikutuksista:

• Säännöllinen altistuminen korkeille lämpötiloille parantaa elimistön mukautumiskykyä, mistä on hyötyä seuraavan liikunta- tai kilpasuorituksen aikana.

• Säännöllinen saunominen parantaa elimistön lämmönsäätelykykyä. Elimistö oppii hikoilemaan tehokkaammin, jolloin se kykenee jäähtymään nopeammin liikuntasuorituksen aikana.

• Säännöllinen altistuminen kuumuudelle tehostaa hapen kulkeutumista lihaksiin ja luustoon ja nopeuttaa maitohappojen poistumista.

• Kuumuus torjuu vapaita radikaaleja ja auttaa lihaksia palautumaan.

• Kuumuus edistää kasvuhormonien erittymistä, mikä kasvattaa lihaksia. 

Oma sauna kotona on kaikkein kätevin tapa ottaa saunominen osaksi liikuntatottumuksia ja hyvinvointia. Saunomisella on lukuisia etuja. Helo tarjoaa kiukaat kaikkiin tarpeisiin piditpä sitten lempeistä löylyistä, kosteasta lämmöstä tai perinteisestä kuumasta ja kuivasta saunasta. Lue lisää kiuasmalleistamme täältä.

Haluatko tehostaa liikunnan vaikutuksia ja päivittää uuteen laatusaunaan? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää eri vaihtoehdoista.


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.