Asennus ja huolto

Sähkökiukaiden asennus

Kun vanha kiuas on tullut elinkaarensa päähän tai uutta kiuasta halutaan asentaa, on tärkeää muistaa, että sähkökiukaan liittämisen sähköverkkoon saa tehdä vain siihen oikeutettu ammattitaitoinen sähköasentaja.

Sähkökiukaan asennus on monimutkainen prosessi, joka vaatii ammattitaitoista sähköasentajaa.

Koska sähkökiukaan liittäminen sähköverkkoon vaatii laajaa sähkötekniikan osaamista, on tärkeää, että työn suorittaa ammattitaitoinen sähköasentaja. Sähköalan ammattilaisilla on koulutus, kokemus ja tarvittavat työkalut, joita vaaditaan laadukkaan ja turvallisen sähkökiukaan asennuksen tekemiseen.

Vaikka sähkökiukaan asennus saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta tehtävältä, siihen liittyy monia riskejä, joita ei saa aliarvioida. Huolimaton tai laiton sähkötöiden tekeminen voi johtaa vakaviin seurauksiin, kuten palovaaroihin, sähköiskuihin ja jopa ihmishenkien menetyksiin.

Sähköasennuksia säätelevät lait ja määräykset, joiden tarkoituksena on varmistaa ihmisten turvallisuus ja suojella omaisuutta. Suomessa sähköurakointi ja sähköasennukset ovat luvanvaraista toimintaa, ja vain sähköalan ammattilaisilla on oikeus tehdä sähköasennuksia.

Löydä paikkalinen Helo-sähkökiukaan asentaja ja huoltaja tämän sivun alaosassa sijaitsevasta kartasta.

Selaa sähkökiukaita

Puukiukaiden asennus

Puukiukaan asennuksen voi tehdä itse, jos omaa tarvittavat taidot ja kokemuksen vastaavista töistä. Puukiukaan asentaminen vaatii kuitenkin tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta asennus tehdään turvallisesti ja kaikki tarvittavat yksityiskohdat huomioidaan. Lisäksi on tärkeää muistaa, että puukiukaan asennukseen liittyy tiettyjä säädöksiä ja määräyksiä, jotka tulee ottaa huomioon.

Suosittelemme lämpimästi palkkaamaan ammattilaisen puukiukaan asennusta varten. Ammattilaisella on kokemusta vastaavista töistä ja hän tuntee asennuksen tärkeät yksityiskohdat. Ammattilaisen käyttäminen takaa myös sen, että asennus tehdään turvallisesti ja että kaikki tarvittavat säädökset ja määräykset huomioidaan.

Oli kiuas sitten asennettu itse tai ammattilaisen toimesta, on aina tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita. Valmistajan ohjeet sisältävät tärkeää tietoa esimerkiksi kiuaskivien asettelusta, ilmanvaihdosta ja käyttötavoista. Noudattamalla ohjeita tarkasti varmistetaan kiukaan turvallinen ja tehokas käyttökokemus.

On myös hyvä muistaa, että kiuas tarvitsee säännöllistä huoltoa, jotta se toimii asianmukaisesti ja turvallisesti. Huoltoon kuuluu esimerkiksi kiuaskivien vaihto, ilmanvaihtojärjestelmän tarkistus ja puhdistus sekä hormin nuohous. Huolto-ohjeet löytyvät myös valmistajan ohjeista.

Löydä paikallinen Kastor-puukiukaan asentaja ottamalla yhteyttä 24Center-palveluun.

Selaa puukiukaita

Etsi sähkökiukaan asennus- ja huoltoliike

Alta olevasta kartasta löydät merkatut paikat, jotka ovat helokiuas.fi sähkökiukaiden asennus- ja huoltoliikkeitä. Saat liikkeen lisätiedot painamalla merkattua paikkaa.
Voit myös käyttää muita valtuutettuja ja koulutettuja sähköalan ammattilaisia sähkökiukaan asentamiseen.
Näistä asennus- ja huoltoliikkeistä löydät myös varaosat Helo sähkökiukaisiin.

Etsi asentaja puukiukaalleni

Puukiukaiden asennuksissa voit etsiä kiuasasentajan helposti ja edullisesti 24Center-palvelusta.

Kiukaan asennus

Puukiukaan asennuksessa on tärkeää varmistaa, että asennusohjeita sekä suojaetäisyyksiä noudatetaan, hormiliitos on asianmukaisesti tiivistetty ja savuhormi on oikein mitoitettu.
Sähkökiukaan asentamisessa on otettava huomioon, että liittämisen sähköverkkoon saa tehdä vain siihen oikeutettu ammattitaitoinen sähköasentaja.

Oli kiuas sitten asennettu itse tai ammattilaisen toimesta, on aina tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita. Valmistajan ohjeet sisältävät tärkeää tietoa esimerkiksi kiuaskivien asettelusta, ilmanvaihdosta ja käyttötavoista. Noudattamalla ohjeita tarkasti varmistetaan kiukaan turvallinen ja tehokas käyttökokemus.

Kiukaiden huolto

Puukiukaan huollossa on tärkeää tarkistaa tulipesän kunto ja puhdistaa tuhkat säännöllisesti.
Sähkökiukaan huollossa on tärkeää tarkistaa vastuksen kunto ja vaihtaa se tarvittaessa.

Sekä puu- että sähkökiukaiden huollossa on myös tärkeää varmistaa, että löylyhuoneen ilmanvaihto on asianmukainen ja että kiuas on sijoitettu turvallisesti. Lisäksi kiuaskiviet on vaihdettava säännöllisesti. Kiuaskivien vaihtoväli riippuu kiukaan käyttöasteesta: 

Jos käytät saunaa kerran viikossa, kivet tulee vaihtaa kerran vuodessa, jos käytät saunaa kahdesti viikossa, kivet on uusittava kahdesti vuodessa. Ja niin edelleen.

Kun uusit kiviä, rikkoutuneet ja hiekkapintaiset kivet on poistettava ja korvattava uusilla. Kivet hajoavat ja pienenevät käytössä vähitellen. Siksi on tärkeää latoa ne uudelleen, jotta ilma virtaa vapaasti kivien välissä. Hyvä ilmankierto on tarpeen, jotta kiuas toimii kunnolla ja lämmitysvastusten käyttöikä voidaan maksimoida.

On suositeltavaa käyttää ammattitaitoista asentajaa tai huoltajaa varmistaakseen, että kiuas on turvallisesti ja asianmukaisesti asennettu ja huollettu.