Kotisaunan edut

Harkitsetko oman saunan asentamista kotiisi? Olemme keränneet 7 syytä lopettaa miettiminen ja aloittaa asennus! Oman saunan hankkimiseen on olemassa luultavasti yhtä monta syytä kuin saunan ystäviäkin. Mutta jos vielä epäröit, sinun kannattaa ehkä huomata, että sauna...

Vahvistaa sosiaalisia suhteita

Jatkuvasti verkossa viettämämme ajan ja yhä vähenevän keskittymiskykymme takia emme useinkaan huomioi rakkaimpia ja läheisimpiämme niin kuin haluaisimme. Sauna tarjoaa pakopaikan, jossa voimme rentoutua ja antaa toisillemme jakamattoman huomiomme. Onko sinulla ongelmia saada teini-ikäinen lapsesi keskittymään muuhunkin kuin iPadeihin tai älypuhelimiin? Silloin yhteinen aika saunassa tarjoaa mainion teknologiatauon ja antaa mahdollisuuden syvälliselle keskustelulle ja hiljaiselle mietiskelylle.

Vähentää stressiä

Saunan lämpö auttaa meitä rentoutumaan ja säätelee kortisolin määrää veressämme. Kortisoli on hormoni, jota vapautuu, kun olemme stressaantuneita. Liian korkea kortisolitaso voi aiheuttaa useita terveyteen liittyviä ongelmia, kuten immuunijärjestelmään ja nukkumiseen liittyvät ongelmat. Saunominen laskee veren kortisolitasoa ja stimuloi sen sijaan serotoniinin tuotantoa. Serotoniini on ”onnellisuushormonimme”, joka saa meidät tuntemaan olomme hyväksi ja ehkäisee masennusta. Voit lukea lisää saunasta ja serotoniinista täältä.

Vahvistaa immuunijärjestelmää

Saunomisella on osoitettu olevan myönteinen vaikutus immuunijärjestelmäämme ja säännöllinen saunominen vähentää dramaattisesti vilustumisen ja flunssan riskiä. Lämpö kiihdyttää verenkiertoa ja stimuloi valkosolujen tuotantoa, joka puolestaan auttaa kehojamme suojautumaan viruksien ja bakteerien hyökkäyksiltä. Olemme kirjoittaneet lisää saunasta ja immuunijärjestelmästä täällä.

Auttaa laihtumaan

Tiesitkö, että kuuma kylpy voi polttaa yhtä paljon kaloreita kuin juoksulenkki? Korotettu lämpötila stimuloi kalorien palamista samalla tavalla kuin kehon lämpötilan nousu fyysisen suorituksen aikana. Tohtori Steve Faukner Longboroughin yliopistosta on tämän löydön takana, jonka hän teki antaessaan tutkimukseen osallistuneiden koehenkilöiden ensin saunoa tunnin ja sen jälkeen pyöräillä tunnin. Tulos osoitti, että molemmat harjoitteet laskivat veren sokerin tasoa ja nostivat poltettujen kalorien määrää yhtäläisesti. Voit lukea lisää saunasta ja painosta täältä.

Auttaa sinua nukkumaan paremmin

Kuumuus, hiljaisuus ja yksinolo auttavat sinua rentoutumaan. Tutkimusten mukaan saunomisella voi olla merkittäviä vaikutuksia uneen. Kun elimistön lämpötilaa kohotetaan saunomalla ennen nukkumaanmenoa, lämmennyt elimistö alkaa myöhemmin säätää lämpötilaansa alhaisemmaksi automaattisesti. Lämpötilan jäähtyminen ja normalisoituminen rauhoittaa uneen ja tekee olon raukeaksi, jolloin unta riittää koko yön ajaksi. Voit lukea lisää saunasta ja nukkumisesta täältä.

Nuorentaa ihoa

Säännöllinen saunominen, ja erityisesti höyrysauna, voi todella muuttaa ihosi ulkonäköä. Lämpö ja lisääntynyt hikoilu ja verenkierto stimuloivat kollageenin tuotantoa ja syväpuhdistavat ja nuorentavat ihoasi. Älä unohda nesteytystä sekä sisäisesti juomalla runsaasti vettä että ulkoisesti laadukkaalla kosteusvoiteella. Olemme kirjoittaneet lisää saunasta ja ihosta täällä.

Suojelee sydäntäsi sairauksilta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen saunominen vähentää merkittävästi sydänsairauksien riskiä. Suomalainen tutkimus osoitti hiljattain, että saunominen voi alentaa riskiä jopa 63 %. Tutkimus osoitti myös, että mitä useammin vietät aikaa saunassa, sitä vahvemmat ovat saunomisen positiiviset vaikutukset terveyteen ja sydämeesi.


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.