Isommat lihakset saunomisella

Oletko kuluttanut tuntitolkulla aikaa salilla lihasten kasvattamiseksi, mutta tuloksia ei vain näy? Tutkimusten mukaan säännöllinen saunominen osana lihasharjoittelua voi vauhdittaa prosessia.

Saunaa on perinteisesti käytetty rentoutumiseen ja peseytymiseen, mutta nykyään saunaa on alettu käyttää yhä enemmän sen tarjoamien terveys- ja fitness-etujen vuoksi.

Urheilijat ovat yksi ryhmä, joka on alkanut ymmärtää saunomisen hyödyt. Eikä tämä rajoitu pelkästään harjoittelun jälkeiseen rentoutumiseen, jota salilla kävijät ovat harrastaneet jo pitkään. Lääkäri ja tohtori Rhonda Perciavalle Patrickin mukaan elimistön lämpötilan nostaminen voi itse asiassa saada aikaan huomattavia parannuksia lihasten kasvussa ja kestävyydessä. Tohtori Patrick kutsuu tätä hypertermiseksi ehdollistamiseksi, jolla tuoreiden tutkimusten mukaan vaikuttaisi olevan monia hyviä vaikutuksia terveydelle.

Elimistön altistuessa kuumuudelle se tottuu siihen vähitellen, mikä saa aikaan useita hyödyllisiä muutoksia elimistössä. Näitä mukautumisen aiheuttamia muutoksia ovat lisääntynyt plasman määrä ja parantunut sydämen ja lihasten verenkierto. Tämä lisää kestävyyttä urheilussa ja kasvattaa lihasmassaa, koska lämpösokkiproteiinien ja kasvuhormonien määrä lisääntyy.

Joten: jos vietät paljon aikaa salilla hikoillen ja lihaksia pumpaten, kannattaa ehkä lisätä hikoiluhetki saunassa osaksi harjoittelua.


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.