Suolasauna on terveellinen nautinto

Oletko huomannut, että merenrannalla vietetyn ajan jälkeen olosi on rentoutunut? Että hengitys kulkee helpommin? Ja että ilma tuntuu puhtaammalta? Tämä ei johdu vain lomailun rentouttavasta vaikutuksesta – se johtuu ilman sisältämästä suolasta.

Ihmiset ovat jo muinaisista ajoista lähtien käyttäneet suolaa hoitokeinona. Kreikkalaiset ja roomalaiset kylpivät lämpimässä suolavedessä, minkä uskottiin rentouttavan, nuorentavan ja parantavan ihosairauksia. Hippokrates suositteli hengitysvaivoihin suolaisen vesihöyryn hengittämistä. Kuivan suolan hengittämistä (suolahoitoa) käytetään yhä edelleen helpottamaan kipuja ja parantamaan yleisvointia.

Suolahoidon hyvät terveysvaikutukset huomasi ensimmäisenä puolalainen lääkäri vuonna 1843.  Hän havaitsi, että suolankaivajilla oli vain harvoin hengitystiesairauksia ja päätteli tämän olevan yhteydessä suolaisen ilman hengittämiseen. Suolahoito on ollut suosittua Itä-Euroopassa siitä lähtien. Sillä on hoidettu allergioita, astmaa, poskiontelotulehdusta, ihottumaa, keuhkoputkitulehdusta, siitepölyallergiaa, kystistä fibroosia ja monia muita hengitystie- ja ihosairauksia. Joissakin maissa, kuten Unkarissa, suolahoito kuuluu julkisen terveydenhoidon piiriin.

Kun käytät puhdasta Himalajan suolaa saunassa, pääset nauttimaan useista samanaikaisista eduista. Kuumennettaessa suola vapauttaa negatiivisia ioneita, jotka tekevät ilmasta raikkaan, puhtaan ja bakteerittoman. Suolainen ilma ehkäisee tulehduksia ja bakteereita sekä puhdistaa ja rauhoittaa ihoa ja hengityselimiä. Monet hengitystie- ja ihosairauksista kärsivät ihmiset ovat saaneet apua suolahoidosta, joka on lääkkeetön hoitomuoto. Vaikka terveysongelmia ei olisikaan, suolasauna kohentaa oloa ja edistää hyvinvointia monin tavoin. Monet ovat sitä mieltä, että suolan hengittäminen parantaa unenlaatua ja tekee ihosta pehmeän, kimmoisan ja nuoremman näköisen.


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.