Säännöllinen saunominen pitää verenpaineesi kunnossa!

Säännöllinen ja usein toistuva saunominen voi vähentää kohonneen verenpaineen riskiä. Tämä oli suomalaisen tutkimusryhmän päätelmä laajan väestötutkimuksen seurannan jälkeen Itä-Suomen yliopistossa.

Kuopio-tutkimus

Sepelvaltimotaudin vaaratekijät -tutkimus on tutkinut 1 621 keski-ikäistä itäsuomalaismiestä. Tutkimuksessa seurataan heidän elämäänsä, ja he antavat säännöllisesti raportteja elämäntyylistään, tavoistaan ja terveydestään. Kuopio-tutkimuksen tavoitteena on tunnistaa sydänsairauksien riskitekijät, ja tutkimuksen aikana on tehty useita terveyteen ja saunomiseen liittyviä löytöjä.

50 % alhaisempi riski verenpainetaudille

Tutkijat huomasivat, että riski sairastua kohonneeseen verenpaineeseen laski lähes 50 % niiden miesten joukossa, jotka saunoivat 4-7 kertaa viikossa verrattuna niihin, jotka saunoivat vain kerran viikossa. Tutkimuksessa osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään: kerran viikossa saunovat, 2-3 kertaa viikossa saunovat ja 4-7 kertaa viikossa saunovat. Noin 22 vuotta myöhemmin tehty seuranta osoitti, että korkean verenpaineen riski oli useimmin saunovilla huomattavasti pienempi. Nämä havainnot julkaistiin äskettäin American Journal of Hypertension -julkaisussa.

Saunominen, verenpaine ja sydän- ja verisuonitaudit

Sama tutkimusryhmä on aiemmin havainnut, että saunominen voi auttaa laskemaan riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, ja siksi sillä on myönteinen vaikutus yleiseen pitkäikäisyyteen. Lue lisää saunomisesta ja sydämeen liittyvistä sairauksista tästä blogikirjoituksesta. Kohonnut verenpaine itsessään on myös suuri sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä.

Lähde: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/09/170929093346.htm


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.