Illalla saunominen antaa hyvät unet

Yhä suurempi osa väestöstä kärsii uni- tai nukahtamisongelmista. Tiesitkö, että saunominen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa sinua nukahtamaan helpommin?

Olemme nykyään koko ajan tavoitettavissa ja verkossa – ei siis mikään ihme, että joskus meidän on vaikea rauhoittua illalla ja saada unen päästä kiinni. Kofeiinista ja alkoholista etsitään usein syypäitä siihen, jos nukkumistottumuksissa on parantamisen varaa. Kun olet luopunut näistä unta haittaavista tekijöistä, ehdotamme että kokeilet saunomista illalla saadaksesi paremmin unta.

Kuumuus, hiljaisuus ja yksinolo auttavat sinua rentoutumaan. Tutkimusten mukaan saunomisella voi olla merkittäviä vaikutuksia uneen. Kun elimistön lämpötilaa kohotetaan saunomalla ennen nukkumaanmenoa, lämmennyt elimistö alkaa myöhemmin säätää lämpötilaansa alhaisemmaksi automaattisesti. Lämpötilan jäähtyminen ja normalisoituminen rauhoittaa uneen ja tekee olon raukeaksi, jolloin unta riittää koko yön ajaksi. Saunominen myös lievittää kipuja ja särkyjä, kuten päänsärkyä sekä lihas- ja nivelkipuja, jotka voivat muutoin haitata nukkumista. Nukahtamislääkkeitä käytetään jatkuvasti yhä enemmän, mutta ennen kuin turvaudut niihin, kokeile saunan luonnollisen rauhoittavaa lämpöä! Hyviä unia! Zzz...


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.