8 saunomisen terveysvaikutusta

1. Saunominen poistaa kuona-aineita
Hikoileminen on elimistön tehokkain tapa poistaa kuona-aineita. Kova hikoilu poistaa toksiineja ja kuona-aineita, joita elimistöön kertyy jokapäiväisen elämän tuloksena. Saunassa hikoileminen auttaa puhdistamaan kehon kuona-aineista ja saa olon tuntumaan virkistyneeltä. Muista juoda paljon vettä ennen saunomista, saunomisen aikana ja saunomisen jälkeen!

2. Saunominen voi auttaa painonpudotuksessa
Tiesitkö, että saunan kuumuus voi oikeasti auttaa polttamaan kaloreita? Toki terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat avain todellisiin tuloksiin, mutta saunomisestakin on hyötyä: 20 minuuttia saunassa voi tutkimusten mukaan kuluttaa jopa 500 kaloria. Tämä johtuu siitä, että kuumuus kiihdyttää aineenvaihduntaa samalla tavalla kuin liikunta.

3. Saunominen vahvistaa immuunijärjestelmää
Yksi saunomisen terveyshyödyistä on se, että se vahvistaa immuunijärjestelmää. Saunominen auttaa tuottamaan valkosoluja, jotka puolestaan auttavat elimistöä torjumaan tulehduksia ja sairauksia. Säännöllisesti saunovilla on enemmän valkosoluja veressä, joten he pysyvät terveempinä ja parantuvat sairauksista nopeammin. 

4. Saunominen on sosiaalista
Kaikki eivät halua saunoa porukassa, mutta saunominen on hyvä tapa viettää rentouttavia hetkiä yhdessä ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

5. Saunominen parantaa suorituskykyä kestävyyslajeissa
Elimistömme kestää kuumuutta tietyn verran, mutta sietokykyä voi muuttaa säännöllisellä saunomisella. Parempi kuumuuden sietokyky parantaa suoritusta kestävyyslajeissa. Kun kestät kuumuutta paremmin, et väsy niin helposti ja pysyt energisenä pidempään. 

6. Saunominen saa hiukset näyttämään upeilta
Päänahassa on talirauhasia, joiden tehtävä on vapauttaa hiuksia ja hiuspohjaa hoitavia ja kosteuttavia aineita. Saunominen edistää talirauhasten toimintaa, joten saunominen on kuin luonnollinen kosteuskäsittely, joka saa hiukset näyttämään kiiltäviltä ja hyvinvoivilta.

7. Saunominen auttaa palautumisessa liikunnan jälkeen
Monilla kuntosaleilla on sauna, mihin on hyvä syy. Saunominen on erittäin tehokas tapa palautua liikunnan jälkeen, koska saunassa hikoileminen poistaa elimistöstä kuona-aineita, joita liikunnan aikana syntyy.  Kuumuus tehostaa väsyneiden ja rasittuneiden lihasten verenkiertoa ja auttaa niitä palautumaan ja rentoutumaan nopeammin.

8. Saunominen tekee nuoremman näköiseksi
Iho on ihmisen suurin elin ja kuten muukin elimistömme, se hyötyy liikunnasta. Saunominen on erinomainen tapa saada liikuntaa iholle. Vanhetessa iho menettää kimmoisuuttaan ja kuolleet ihosolut tukkivat ihohuokoset, mikä saa ihon näyttämään elottomalta ja harmaalta.  Saunominen tehostaa ihon verenkiertoa, mikä auttaa soluja uusiutumaan ja poistaa kuolleita ihosoluja. Näin ihosta tulee virkistyneen ja nuorekkaan näköinen. 

Lähde: http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/8-unexpected-benefits-sauna-that-will-impress-you.html


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.