7 vinkkiä stressittömään lomaan

Odotamme koko talven ajan kallisarvoisia kesälomaviikkoja. Kun loman alku lähenee, kalenterilla on kuitenkin tapana täyttyä asioista, jotka on tehtävä ennen lomalle jäämistä.

Niinpä sitten kun loma vihdoin alkaa, moni meistä on tavallistakin enemmän stressaantunut. Kun tähän lisätään vielä paineet siitä, että monen mielestä lomalla on pakko tehdä jotain upeaa ja ikimuistoista, ei ole ihme, että joskus lomalta palatessa on väsyneempi kuin lomalle jäädessä.

Miten tästä kierteestä voi päästä irti? Olemme koonneet seitsemän vinkkiä stressittömään lomaan.

Laske odotuksiasi

Muista, että sosiaalisen median täydelliset lomakuvat ovat muokattu versio todellisuudesta. Niissä ei näy hyttysten puremia, sadepäiviä ja kinastelua. Mutta nekin ovat osa elämää, joten ota ne vastaan! Mitä vähemmän ripustaudumme ajatukseen täydellisestä lomasta, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on oikeasti saada sellainen.

Unohda perfektionismi

Sinun ei tarvitse järjestää massiivisia grillijuhlia koko suvulle. Ja jos järjestät juhlat, sinun ei tarvitse siivota ja kokata koko päivää saadaksesi aikaan Instagramin arvoiset puitteet. Keskity nauttimaan lomasta, tilaa ruokaa, jos ruoanlaitto stressaa ja ota vastaan hyvä flow. Pieni sotku saa vain ystävät ja perheen tuntemaan olonsa kotoisaksi ja osoittaa, että kaikki me olemme ihmisiä.

Irrota pistoke ja ole offline

Vaelluksesi voi olla täynnä täydellisiä selfie-hetkiä, mutta kannattaa harkita puhelimen kotiin jättämistä. Silloin voit olla paremmin läsnä. Kirjaudu ainakin ulos somesta ja sammuta kaikki ilmoitukset, jotta voit nauttia seurasta ja nykyhetkestä ilman häiriötekijöitä.

Hengitä

Kuulostaa helpolta, mutta unohdamme tämän usein. Tietoinen, syvä hengitys saa aikaan ihmeitä kaikenlaisessa stressissä, auttaa meitä palauttamaan oikeat mittasuhteet ja tuo meidät takaisin nykyisyyteen. Käytä muutama minuutti silloin tällöin päivän aikana pelkästään hengittämiseen. Se voi aidosti saada aikaan muutosta.

Älä laadi aikataulua kaikelle

Anna joidenkin päivien olla tyhjiä ja koe ne siten kuin ne kehittyvät. Lapset osaavat antaa elämän kuljettaa. Haistele kukkia, katsele kimalaisia, nauti auringosta ja kuuntele, mitä ihmiset sanovat. Anna asioiden ottaa aikansa.

Harjoittele mindfulnessia

Mindfulness-harjoitukset ovat loistava tapa vähentää stressiä. Mindfulnessissa on kyse siitä, että huomioidaan ja hyväksytään nykyinen hetki, mitä ikinä se pitääkin sisällään. Nykyisen hetken huomioiminen tuomitsematta on mielentila ja asenne, joka parantaa huomattavasti harmoniaa. Sateen kiroamisen sijaan, vain huomioi ja hyväksy se. Tämä on iloinen asenne, joka todella tarttuu.

Sauno enemmän!

Säästimme tärkeimmän neuvomme lopuksi. Loma tarkoittaa tietenkin saunaa! Mitä enemmän saunot, sitä rennommaksi tunnet olosi. Se on todellakin niin yksinkertaista.

Lue lisää saunasta ja stressistä täältä.

Toivotamme sinulle ihanaa ja rentouttavaa lomaa!


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.