Vähennä stressiä ja saa energiaa - 5 tuoksua saunaasi

Oletko valmis viemään saunakokemuksesi seuraavalle tasolle? Aromaattisilla öljyillä voit moninkertaistaa sekä mielihyvän että terveyshyödyt seuraavan kerran saunoessasi. Listaamme seuraavassa viisi suosikkituoksuamme - ja selitämme joitakin niiden herkullisista ominaisuuksista.

Sitruuna on nuorentava ja energisoiva tuoksu, joka piristää nopeasti mielialaasi. Sitruunaöljy sopii mainiosti aamusaunaan ja sen tiedetään olevan hyvä lääke samealle iholle. Voit kokeilla sen sekoittamista vartalo- tai kasvokuorintavoiteeseesi ja nauttia sen antiseptisistä ominaisuuksista ja kyvystä vähentää ihon liiallista öljyisyyttä. Lue lisää muista tee-se-itse-kuorintavoiteista täältä.

Eteerinen piparminttuöljy tunnetaan piristävistä ja virkistävistä ominaisuuksistaan. Piparminttua on käytetty aromaterapiassa antiikin ajoista lähtien, ja pelkkä henkäys herättää aistisi välittömästi ja saa sinut hereille ja valppaaksi. Jopa siinä määrin, että tutkijat ovat mitanneet merkittävää oppimis- ja keskittymiskyvyn kasvua hengitettyämme mintunlehtien tuoksua. Olemme kirjoittaneet lisää piparmintun tehosta täällä

Laventeli on tuoksu, jonka monet meistä yhdistävät täydelliseen rentoutumiseen ja joka synnyttää mielikuvan kauniista violeteista pelloista ja raukeista päivistä Välimeren auringossa. Laventelin tuoksulla on itse asiassa mitattavia vaikutuksia stressin oireisiin, kuten ahdistukseen ja unettomuuteen. Se on myös laajalti tunnettu antiseptisistä, antimikrobisista ja tulehdusta vähentävistä ominaisuuksistaan. Tätä kaunista kasvia on käytetty kasviperäisissä lääkkeissä antiikin ajoista lähtien, ja sana ”laventeli” on itse asiassa johdettu latinan sanasta ”lavare”, mikä tarkoittaa ”pesemistä”. Olemme kirjoittaneet lisää tuoksuista ja stressin vähentämisestä täällä.

Greippiöljy on virkistävä öljy, joka tekee ihmeitä aina, kun tarvitset hieman lisävauhtia päivääsi. Tuoksu on kirpeä, kirkas ja virkistävä, ja monet huomaavat sen myös kohottavan mielialaa ja lieventävän masennuksen oireita. Greippiöljy on suhteellisen pehmeä eteerinen öljy ja se toimii erittäin hyvin yhdessä rosmariiniöljyn ja muiden virkistävien öljyjen kanssa, jos haluat keventää ja makeuttaa sekoitusta.

Rosmariini on elvyttävä, virkistävä ja stimuloiva tuoksu, jota käytetään usein hengitysvaikeuksien hoitoon ja joka on täydellinen lievittämään nenän tukkoisuutta. Rosmariinia käytetään usein hieronnassa ja se voi auttaa parantamaan verenkiertoa. Rosmariinilla on myös maine muistin säilyttämisen apuna, ja se auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja valppaana. Jos siis suunnittelet pitkää opintohetkeä tai myöhäisillan töitä, se kannattaa ehkä aloittaa rosmariinilta tuoksuvalla höyrysaunalla!

Oletko valmis hemmotteluun herkulliselta tuoksuvassa saunassa kotonasi? Tutustu eteeristen öljyjen valikoimaamme, joka on valmistettu erityisesti saunakäyttöön!


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.