Saunominen vähentää päänsärkyä

Tutkijat Uudessa-Seelannissa ovat osoittaneet, että saunominen voi auttaa lievittämään stressin aiheuttamaa jännityspäänsärkyä.

Tunnetko olosi stressaantuneeksi? Onko sinulla hartiajännitystä ja päänsärkyä? Et ole yksin – yhä useampi ihminen saa stressistä fyysisiä oireita. Tutkimukset ovat nyt osoittaneet, että saunan lämpö voi auttaa yhä yleistyvään stressiperäiseen päänsärkyyn.

The Journal of Alternative and Complementary Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa uusiseelantilainen tutkija Giresh Kanji vertaili tutkimusryhmänsä kanssa kahta potilasryhmää, jotka kärsivät kroonisesta jännityspäänsärystä. Tutkimukseen osallistui 37 koehenkilöä, joista puolta kehotettiin saunomaan säännöllisesti 8 viikkoa. Tulos oli selkeä: säännöllisesti saunoneilla oli huomattavasti vähemmän kipuja ja päänsärkyä.

– Saunominen on hyvin helppo ja tehokas itsehoitomenetelmä, joka lievittää jännityspäänsäryn aiheuttamaa kipua tehokkaasti, tutkijat päättelivät.

Yksi Giresh Kanjin lähtökohdista tutkimuksen tekemiselle oli se tosiasia, että päänsärkyä, migreeniä, masennusta ja ahdistusta esiintyy vähemmän lämpimissä maissa. 

– Kylmässä ilmastossa eläville ihmisille saunominen on tapa saada samoja terveyshyötyjä, joita lämpimien maiden asukkaat saavat luonnostaan, Kanji sanoo uusiseelantilaisen Stuff-lehden haastattelussa.

Lähteet:

http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/acm.2013.0466
http://www.stuff.co.nz/science/8851924/Sauna-stint-relieves-headaches-doctor


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.