Saunojien Suomi on maailman onnellisin maa

Sauna on tärkeä osa suomalaista kulttuuria – jopa tärkeämpi kuin mikään muu. Se on suomalainen elämäntapa. Monesti sanotaankin, että jos haluaa ymmärtää suomalaisia, kannattaa käydä ensin saunomassa.

Suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Maailmalla oltaisiin varmasti kiinnostuneita onnellisuuden reseptistä! Voisiko syy olla saunomisessa? Sauna on ainoa suomen kielen sana, joka tunnetaan ympäri maailman ja on hyväksytty muihin kieliin sellaisenaan – se on täydellinen suomalaisen kulttuurin symboli.

Sanotaan, että Suomessa on niin paljon saunoja, että kaikki 5,4 miljoonaa suomalaista pääsisivät saunomaan yhtä aika. Tämä pitää hyvinkin paikkansa, sillä Suomessa on noin 2–3 miljoonaa saunaa. Niitä on kaikkialla: niin pienissä yksiöissä, kesämökeillä, uimahalleissa, kuntosaleilla, hotelleissa, laivoissa ja jopa linja-autoissa. Suomen ulkomaan suurlähetystöissä on omat saunat, samoin kuin Eduskuntatalossa, jonka sauna on varustettu Helo-kiukaalla.

Sana ”saunanjälkeinen” kertoo ihanasta lämmön ja rentoutumisen tunteesta kehossa. Se on hyvä syy rauhoittua ja olla tekemättä mitään. Fyysisen ja henkisen puhdistumisen tunne on niin miellyttävä, että siitä haluaa nauttia rauhassa mahdollisimman kauan.

 

hteet:
https://worldhappiness.report/ed/2020/#read
https://www.visitfinland.com/article/join-the-finns-in-the-sauna/#0c559c0a

https://www.scandinaviastandard.com/the-ultimate-guide-to-finnish-saunas/


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.