Pehmeä kesäiho kuorimalla ja saunomalla

Hehkuvan ruskettunut vai juuri ja juuri kalpean tuolla puolen? Ihosi sävystä riippumatta kuorinta ja sauna tekevät iholle ihmeitä.

Kesä on lyhyt, joten ei voi jäädä odottelemaan, että maaginen ja hehkuva versio itsestä vain ilmestyy jostakin. Joskus aurinko, suola ja myöhäisillan sateenvarjodrinkit vaativat veronsa ja iho näyttää enemmänkin samealta ja harmaalta kuin hehkuvan kullanruskealta.Onneksi hipiää voi helliä muutamalla yksinkertaisella tavalla parempaan kuntoon.

Näiden neljän vinkin avulla saat terveen ja hehkuvan kesäihon:

#1 Käytä aurinkovoidetta

Tämähän on itsestään selvää. Auringonpaiste on ihanaa, mutta se ei tee pelkästään hyvää. Käytä aina aurinkovoidetta ja suojaa ihosi vaatteilla silloin, kun aurinko paistaa erityisen kuumasti. Haluat ruskettua. Et käristyä.

#2 Kosteuta

Tätä ei kannata unohtaa. Kloori, suola, aurinko ja tuuli kuivattavat ihoa, ja siitä voi tulla kutiava, epätasainen ja alttiimpi hilseilyyn. Muista siis käyttää kosteusvoidetta monta kertaa päivässä ja mieluusti vielä illallakin.

#3 Kuori

Kuorinta tekee ihmeitä. Kannattaa kokeilla myös perinteistä vihtaa saunassa! Mikään ei virkistä ihoa ja vilkastuta verenkiertoa kuin kevyt käsittely tuoreilla koivunoksilla. Eikö vihtominen kuulu omiin perinteisiisi? Voit lukea lisää tästä muinaisesta saunaperinteestä täältä. Tästä päästäänkin viimeiseen vinkkiin.

#4 Sauno!

Hikoilu puhdistaa ihoa, ja ihon kuolleet pintakerrokset pehmenevät ja kuoriutuvat helposti pois. Näkyviin tulee upea ja hehkuva kesäiho. Saunan jälkeen voit aloittaa uudelleen alusta ja kosteuttaa!

Eikö auringon haitallisille säteille altistuminen ole sinun juttusi? Ehkä viihdyt mieluummin varjossa? Se on täysin ymmärrettävää, ja vaalea iho on kesällä ihan yhtä ok kuin talvellakin. Sitä paitsi rusketuksen saa aikaan voiteellakin.

Vietä ihana saunakesä!


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.