Parhaat saunavinkkimme aloittelijoille

Keräsimme 9 saunavinkkiä aloitteleville saunojille. Lue alta lisää, niin pääset hyvin alkuun!

  1. Saunominen on terveellistä! Kaikenikäiset ihmiset nauttia turvallisesti saunasta ja lämmön terveyseduista. Oikeastaan vain vastasyntyneiden vauvojen ja ihmisten, joilla on vakavia sairauksia, kuten haavoja tai sydänvaivoja, tulisi välttää saunomista.

  2. Sauna aiheuttaa voimakasta hikoilua, joten varmista, että juot tarpeeksi! Vesi on terveellisin vaihtoehto ja sinun tulisi juoda ennen saunomista, sen aikana ja saunan jälkeen.

  3. ”Vasta” tai ”vihta” on nippu tuoreita (joskus kuivattuja) koivunoksia, joita käytetään ihon hellävaraiseen piiskaamiseen. Tämä edistää tehokkaasti verenkiertoa ja jättää ihosi pehmeäksi ja kimmoisaksi. Koivunlehtien tuoksu on fantastinen!

  4. Älä syö juuri ennen saunomista! Tai ainakaan liian paljon. Aivan kuten vältät täyttä ateriaa ennen liikuntasuoritusta, haluat välttää sitä myös ennen saunomista.

  5. Liiku saunassa itsellesi sopivan lämpötason löytämiseksi. Kuuma ilma on kevyempää ja nousee ylöspäin, minkä takia alue katonrajassa on saunan kuumin paikka. Vaihtelemalla paikkaa ylä- ja alalauteen välillä voit mukauttaa kokemuksesi juuri sinulle sopivaksi.

  6. Jos saunassa on kiuaskiviä, voit kaataa vettä niiden päälle kosteuden lisäämiseksi. Tämä on tyypillistä suomalaiselle saunalle ja sitä kutsutaan Löylyksi.

  7. Muista myös jäähdytellä! Kylmä suihku, uimaan pulahtaminen tai nopea pyöriminen lumessa antaa hämmästyttävän ”onnellisuushormonien” purkauksen ja sen jälkeen voit mennä takaisin saunaan uusintakierrokselle.

  8. Tiesitkö, että voit yhdistää saunan rauhoittavaan aromaterapiaan? Eteeristen öljyjen lisääminen saunomiseen on erinomainen tapa parantaa saunakokemustasi.

  9. Sauna on tekee hyvää ihollesi. Lämpö avaa huokoset ja hikoilu huuhtoo pois epäpuhtauksia. Tehoa voidaan lisätä hieromalla ihoa kuorinta-aineella saunan jälkeen ja levittämällä sitten kosteusvoidetta.  

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.