Onko mökkisaunasi valmis kesään? Lue vinkit saunan siivoukseen!

Lue vinkit saunan kevätsiivoukseen - Helokiuas.fi

Kesä tekee tuloaan ja talven jäljet ovat haihtuneet, on aika kääntää katse myös mökkisaunan suuntaan. Mökkisauna on paikka, jossa monet meistä etsivät rauhaa ja rentoutumista, ja kesän saapuminen antaa oivan syyn virkistää saunarituaaleja ja puhdistaa sauna raikkaaksi uudestaan. Tässä muutama vinkki, kuinka valmistella mökkisauna kesää varten.

Aloita saunatilan tyhjentämisellä.

Ennen kuin sukellat siivousvälineiden kanssa tositoimiin, tyhjennä sauna kaikesta ylimääräisestä tavarasta. Poista lauteilta pyyhkeet, istuintyynyt ja muut tarvikkeet

Puhdista lauteet, seinät ja lattiat.

Käytä pehmeää harjaa tai imuria poistaaksesi suurimmat irtopölyt ja roskat lauteilta, seinistä sekä lattialta. Tämän jälkeen kastele lauteet lämpimällä vedellä, jotta puun syyt aukeavat. Lauteet voi kastella esimerkiksi löylykauhan avulla, mikäli juoksevaa vettä ei ole saatavilla.

Seuraavaksi pese lauteet yleispuhdistusainevedellä tai saunanpuhdistusaineella ja pehmeällä harjalla tai hankauspesimellä. Pestessäsi puuta harjaa puiden syiden suuntaisesti. Pesun jälkeen huuhtele huolellisesti pesuaine pois lauteista. Lauteet huuhdellaan vielä kerran kylmällä vedellä, jotta puun syyt sulkeutuvat.
Halutessasi voit pestä saunan seinät samalla menetelmällä. Viimeisenä laita sauna päälle, jotta lauteet ja seinät kuivuvat.

Raikasta ilmaa saunaan.

On myös hyvä tarkistaa saunan ilmanvaihto ja varmistaa, että ilma pääsee kiertämään kunnolla. Puhdista ilmanvaihtoaukot ja tarkista, että tuuletusikkunat ja -luukut ovat toimintakuntoisia.

Viimeistelyä vaille valmis, lisää yksityiskohtia!

Kun siivous on tehty, voit lisätä saunaan pehmeitä yksityiskohtia, kuten uusia pyyhkeitä ja istuintyynyjä, jotka luovat mukavan ja kutsuvan ilmapiirin. Löydät tyylikkäitä saunatarvikkeita myös verkkokaupastamme kuten saunatyynyjä, laudeliinoja tai esimerkiksi kauniin design setin saunaasi, joka sisältää saunamittarit, kiulun ja kauhan.

Rentoudu ja nauti!

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, muista itse tärkein osa saunaelämystä – rentoutuminen ja nauttiminen. Puhdistettu mökkisauna odottaa sinua valmiina tarjoamaan hetken rauhaa ja hyvinvointia luonnon helmassa.

Mökkisaunan siivous ei ole vain tehtävä, vaan se on myös tilaisuus palauttaa saunaan sen alkuperäinen loisto ja virkistää omaa mieltä ja kehoa. Joten tartu siivousvälineisiin, anna mökkisaunasi kylpeä alkavan kesän valossa ja valmistaudu nauttimaan saunarituaaleista uudelleen!


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.