Löyly - urbaani keidas keskellä Helsinkiä

Trendikkäät yleiset saunat kasvattavat suosiotaan Euroopan suurkaupungeissa. Päätimme tutustua saunomisen pääkaupungissa yhteen trendikkäimmistä laitoksista - Löylyyn Helsingissä.

Suomessa yleiset saunat ovat tärkeä osa saunaperinnettä. Yleisten saunojen määrä kuitenkin laski pitkään, koska yhä useammat suomalaiset päättivät asentaa saunan omiin koteihinsa. Nykyään tämä suuntaus on kuitenkin muuttumassa ja yleisistä saunoista on jälleen tulossa sosiaalisia kohtauspaikkoja, jonne ihmiset kokoontuvat rentoutumaan ja nauttimaan toistensa seurasta. Nämä uudet, yhteisölliset saunat on suunnattu nuorelle ja trendikkäälle yleisölle ja niistä on tulossa tärkeä osa urbaania sosiaalista näyttämöä.

Kauniisti suunniteltu Löyly on tyypillinen esimerkki tällaisesta uuden aallon urbaanista saunasta. Löyly on keidas Helsingin kaupungissa, veden äärellä ja lähellä kaupungin keskustaa. Poikkeuksellinen arkkitehtuuri, joka yhdistää kolme erilaista saunaa, ravintolan ja suositun aurinkoterassin, tekee Löylystä suositun ympäri vuoden.

Projekti aloitettiin Helsingin kaupungin aloitteesta Hernesaaressa, entisellä teollisuusalueella, jota kehitetään asuinalueeksi. Sijainti on hyvin keskeinen, sillä kaupungin keskusta on alle kahden kilometrin päässä. Siitä huolimatta maisema muistuttaa pikemminkin ulkosaaristoa luoden vierailijalleen tunteen lomasta ja luonnosta keskellä arkipäivää.

Löylyssä on kolme erilaista puulämmitteistä saunaa: yksi jatkuvasti lämmitetty sauna, toinen sauna lämmitetään aamulla ja se pysyy lämpimänä koko päivän ja kolmas sauna on perinteinen savusauna, joka on todellinen harvinaisuus kaupunkisaunojen joukossa. Voit uida meressä ympäri vuoden, ja talvisin vaihtoehtona on pulahtaa avantoon talviuinnille.

Lue lisää: https://www.loylyhelsinki.fi/

_MG_5092

Mitä Löyly tarkoittaa?

Löyly on suomenkielinen sana höyrylle, jota muodostuu, kun heität vettä kuumille kiville saunassa.


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.