Juhannus: Lemmenloitsut, kokot ja sauna

Juhannus on paitsi arvostettu lomapäivä Suomessa, se on myös maaginen juhla. Sama pätee Ruotsiin, jossa juhannus merkitsee lomien alkua. Ja mikä olisikaan parempi tapa juhlia kuin juhannussauna?

Juhannus merkitsee kesän alkua

Juhannusaatto on kesäkuun lopussa, jolloin myös monet suomalaiset ja ruotsalaiset aloittavat lomansa. Se merkitsee kesän alkua ja päättää pimeät ja kylmät kuukaudet. Aivan pohjoisessa keskiyön auringon toivottaminen tervetulleeksi on olennainen osa juhlaa.

Ystävät ja perhe kokoontuvat yhteen maaseudulla

Perinteinen juhannus vietetään maaseudulla, ja se sisältää kaikenlaisia maaseutuaktiviteetteja kuten kalastusta, veneilyä ja grillaamista. Jopa Etelä-Suomessa päivät ovat pitkiä ja kesäyöt ovat hyvin valoisia. Juhla alkaa usein aikaisin päivällä ja kestää koko yön.

Kokot ja juhannussauna

Juhannuskokko on monille suomalaisille rakas perinne, ja niin on myös juhannussauna. Juhannussaunan ydin on puulämmitteinen sauna meren tai järven rannalla, jossa voit pulahtaa nakuna raikkaaseen veteen kesken saunomisen. Tyypillinen suomalainen koivuvasta tai vihta, kuten niitä kutsutaan Suomessa, tuo oman lisänsä kokemukseen kesäisellä tuoksullaan.

Juhannuksen lemmenloitsut

Historiallisesti juhannukseen on liittynyt taikuutta ja taikauskoa, ja vielä nykyäänkin loitsujen uskotaan tuovan hedelmällisyyttä ja vaurautta tulevalle vuodelle. Juhannus on myös suosittua aikaa hääseremonioille. 

Seuraavassa 3 rakkausloitsua, joita voit kokeilla tänä juhannuksena:

1. Kasteisessa vehnäpellossa pyöriminen

Alastomana kasteisessa vehnäpellossa pyöriminen saa tulevan aviomiehesi saapuman elämääsi tulevan vuoden aikana.

2. Peltotaika

Etsi nelilehtinen apila ja piilota se paitasi tai mekkosi alle. Juokse keskiyöllä hiukset auki kolme kertaa sen pellon ympäri, josta löysit apilan. Varmista, että rakkaasi syö samaisesta pellosta korjatusta viljasta tehtyä leipää. Tämä saa hänet väistämättä rakastumaan sinuun.

3. Kerää kahdeksan kukkaa niityltä

Kerää 8 erilaista kukkaa ja laita kimppu tyynysi alle. Näin tekemällä saat elämäsi rakkauden ilmestymään uniisi.

Lähde: https://www.visitfinland.com/white-night-magic/


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.