5 inspiroivaa kelluvaa saunaa

On vaikea kuvitella parempaa sijaintia saunalle kuin veden äärellä. Tutustu näihin viiteen kauniiseen kelluvaan saunaan eri puolilta maailmaa.

Kelluva sauna Norjassa

Vuonna 2002 suomalaisten opettajien ja arkkitehtien Sami Rintalan, Christel Sverren ja Marco Casagranden johtama työpaja toteutti tämän ainutlaatuisen kelluvan saunan konseptualisoinnin ja rakentamisen. 
Sauna on ankkuroitu keskelle Hardangerfjord-vuonoa ja sinne pääsee joko uimalla tai soutuveneillä. Mäntypuinen perusrakenne ja läpinäkyvästä muovista valmistetut seinät muuttavat sen yöaikaan kelluvaksi valon jalokiveksi. 

floating-sauna-Casagrande-Rintala-Bergen-Norway-8

https://nordicdesign.ca/floating-sauna/

Ainutlaatuinen sauna Seattlen järvillä

Ajatus tästä kauniista kelluvasta saunasta syntyi kylmänä talvipäivänä Seattlessa. GoC Studion arkkitehdit etsivät tapaa, jolla kaupungin ympärillä olevat järvet saataisiin heräämään eloon, ja he halusivat yhdistää tulen, veden ja yhteisön peruskonseptit.

Hankeen nimeksi tuli ”wa_sauna” ja se on ollut tervetullut lisä luoteisen Tyynenmeren maisemaan. Kajakin voi meloa ja pysäköidä saunaa ympäröivälle kannelle ja nauttia järvestä uudesta näkökulmasta.

Paikallisen yhteisön ja joukkorahoituskampanjan rahoittama sauna rakennettiin designstudion ja innostuneen vapaaehtoisen tiimin toimesta. Sauna on varustettu sähkömoottorilla ja puulämmitteisellä kiukaalla. Wa_saunan vierailijat voivat nauttia Seattlen upeista näkymistä saunan rauhassa ja lämmössä.

goCstudio_wa_sauna_thumbnail
https://gocstudio.com/wa-sauna

Kelluva metsäsauna Virossa

Tässä ainutlaatuisessa VALA-nimisessä kelluvassa saunassa voit tutustua Viron erämaahan ilman, että sinun täytyy poistua saunasta. Sauna sijaitsee Soomaan kansallispuistossa Etelä-Virossa ja se on täysin ilmainen ja sitä voi käyttää kuka tahansa – sinun täytyy vain löytää se.

’’ Sauna on rakennettu Viron taideakatemia B210:n arkkitehtien 10-päivää kestävän kesäkoulun aikana. Johtavina arkkitehteinä ovat toimineet Sami Rintala, Hannes Praks, sekä Justin Tucker. Viron metsänhoitokeskus huolehtii saunan kunnossapidosta. Sana VALA tarkoittaa veden virtaamista viroksi. Saunan rakenne on saanutkin inspiraationsa alueen vesistöistä, jotka tulvivat yleensä kerran vuodessa.’’


Jos sinulla on tarpeeksi meloja ja voimaa, voit tutustua jokeen ja alueeseen saunaa soutamalla.

1_dDJUWWZaTsnh6BN-MaPLJg (1)

https://medium.com/estoniansaunas/vala-this-floating-forest-sauna-is-free-for-anyone-who-can-find-it-57a7c4c5f083

Kaluga - kelluva sauna Suomessa

”Kelluva Kaluga-sauna” on suomalaisen arkkitehtiyritys Rintala Eggertsson Architectsin suunnittelema, ja se oli osa Venäjän ”Festival of Landscape Objects” -festivaalia heinäkuussa 2008.

Rintala Eggertsson kutsuttiin yhdessä useiden kansainvälisten arkkitehtien kanssa luomaan malleja, jotka perustuvat veteen rakennetun talon teemaan.

”Kelluva Kaluga-sauna” on suunniteltu lyhytaikaiseksi kelluvaksi taloksi, jota voidaan käyttää 3 – 6 henkilön suojana usean päivän ajan. Kaluga-sauna kellui Ugra-jokea alas ja kuljetettiin myöhemmin Zvizhin kylään Venäjällä, jossa siitä on tullut osa pysyvää näyttelyä.

0a1

http://www.rintalaeggertsson.com

Ainutlaatuinen soikea sauna vedessä

Löydät tämän ainutlaatuisen ovaalinmuotoisen saunan Viron metsistä. Se on valmistettu siperianpuusta, ja sen on suunnitellut Hayashi – Grossschmidt Arhitektuur Agency. 

Tehtävänä oli käyttää ylijäämäponttoonit, joita asiakkaalla oli pihallaan, ja rakentaa kaunis kelluva sauna niiden päälle. Tehtävä suoritettu ja kunnialla!

Tilava sauna tarjoaa avoimia rentoutumistiloja, joita voi käyttää 8 – 10 henkilöä kerrallaan. Tämä kaunis sauna rakennettiin vuonna 2013, ja se on saanut lukuisia designpalkintoja.hga_ujuv-saun_01 (1)
http://hga.ee


Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.