Saunalaskuri

Oikean kiukaan valintataulukko, sähkökiukaat

Kun tiedät saunahuoneesi tilavuuden, voit katsoa alla näkyvästä taulukosta sinulle sopivan sähkökiukaan.
Mikäli kuva on liian pieni, voit avata sen alta löytyvästä painikkeesta.

Valitse aina kiuas, joka antaa maksimitehon suhteessa saunan kokoon.
Mitä suurempi teho on suhteessa tilan tilavuuteen, sitä helpompi kiukaan on lämmittää sauna ja ylläpitää lämpötila. Se tarkoittaa myös sitä, että energiankulutus on minimoitu.

Oikean kiukaan valintataulukko, puukiukaat

Valitse aina kiuas, joka antaa maksimitehon suhteessa saunan kokoon.
Mitä suurempi teho on suhteessa tilan tilavuuteen, sitä helpompi kiukaan on lämmittää sauna ja ylläpitää lämpötila. Se tarkoittaa myös sitä, että energiankulutus on minimoitu.

Suosittelemme myös tutustumaan tulisijan valinta- ja käyttöoppaaseen, joka tarjoaa tärkeää tietoa myös kuluttajalle koskien tulisijan ja siihen liittyvän savupiipun hankkimista, asennusta, käyttämistä ja huoltoa.

Helokiuas.fi - Saunalaskuri

Helokiuas.fi saunalaskurin avulla voit laskea saunasi tilavuuden ja siten löytää sinulle sopivan kiukaan. Noudata seuraavia ohjeita laskurin käyttämiseksi:

  1. Syötä saunasi mitat (pituus, leveys ja korkeus) senttimetreinä vastaaviin kenttiin. Esimerkiksi, jos saunasi pituus on 250 cm, syötä "250" Pituus-kenttään.
  2. Jos saunassasi on eristämätöntä pintaa, kuten ikkunoita tai kaakelipintoja, syötä niiden yhteenlaskettu pinta-ala neliömetreinä "Eristämätön pinta (m²)" -kenttään. Laskuri ottaa huomioon, että yksi neliömetri eristämätöntä pintaa vastaa 1,2–1,5 m³ saunan tilavuuden lisäystä, kun kiukaan sopivaa tehoa lasketaan.
  3. Jos saunassasi on lasiovi, laita rasti "Lasiovi" -valintaruutuun. Tämä lisää 2 m³ saunan tilavuuteen laskennassa.
  4. Jos saunasi on hirsirakenteinen, laita rasti "Hirsirakenne" -valintaruutuun. Tämä lisää 1,5-kertaisen kertoimen saunan tilavuuteen laskennassa. Hirsirakenteisen saunan vaatima lämmitysteho on suurempi, koska hirsi varastoi lämpöä ja eristää huonommin kuin mineraalivillaeristetty rakenne. Tämän vuoksi hirsirakenteen huomioon ottava kerroin on tarpeen saunan lämmitystehon laskemiseksi.
  5. Paina "Laske" -painiketta, ja laskuri laskee saunasi tilavuuden ottaen huomioon antamasi tiedot.
  6. Saunasi tilavuus näytetään tuloksena laskurin alla olevassa kentässä. Voit nyt käyttää tätä tietoa valitaksesi sopivan kiukaan. Jokaisessa Helokiuas.fi sähkö- ja puukiukaassa on ilmoitettu sopiva saunahuoneen koko kullekin mallille. Näet tämän merkinnän klikkaamalla mitä tahansa kiuasta verkkosivuillamme ja avaamalla kuvauksen alla lisätietopalkin nimeltä "Sopiva saunakoko".
  7. Voit myös tarkistaa laskurin alla olevista taulukoista sinulle sopivan kiukaan. Erittelimme saunakoot kahteen eri taulukkoon: ensimmäinen sähkökiukaille ja toinen puukiukaille.

Muista, että saunalaskuri on vain suuntaa-antava työkalu. Mikäli kiukaan valinta arveluttaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.